Huismeesters belangrijk voor de buurt!

Ruim 800 huismeesters vierden donderdag 25 september 2008 de Dag van de Huismeester in de Beurs van Berlage in Amsterdam. Minster Vogelaar was aanwezig om ‘De Goede Huismeester’ in ontvangst te nemen, samen met de negen huismeesters en hoofdpersonen van het boek.

Woningcorporaties hebben deze dag georganiseerd om hun huismeesters in het zonnetje te zetten. Huismeesters zijn het gezicht van de corporaties in de buurt. Met hun veelzijdige werk en talent leveren zij een belangrijke bijdrage aan het vertrouwen in de wijk.

Waardering

Vogelaar: “Ik ben hier vandaag om mijn waardering te tonen voor uw werk, want ik heb tijdens mijn werkbezoeken gezien hoe verschrikkelijk belangrijk goede huismeesters zijn. Hoe belangrijk u bent voor de wijken. U onderhoudt contact met de mensen die in de buurt werken. U maakt samen met hen de buurt.”

Aanleiding voor de dag is ook de uitgave van het boek ‘De Goede Huismeester’. Dit is een bundeling persoonlijke portretten van negen huismeesters. Aan het woord komen behalve de huismeesters zelf, bewoners, een regisseur van politie, mensen van de reiniging, een schooldirecteur en een ondernemer uit de buurt. Samen schetsen zij de waarde van de huismeester voor de samenleving.

(bron: ministerie van VROM)